Hlavní obsah

Jako v prádelně: Celý týden bude teplo a vlhko

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Teplé počasí předchozích dnů bude pokračovat i v začínajícím týdnu. Doplní jej však četné přeháňky a bouřky, které mohou být zejména v pondělí a úterý i velmi silné a doprovázené vydatnými srážkami a ojediněle též krupobitím, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Po tropické noci z neděle na pondělí, kdy rtuť neklesala pod 20 stupňů Celsia, se v průběhu dne postupně zatáhne a na většině území se objeví přeháňky či bouřky. Odpolední teploty nicméně budou šplhat k 28 až 32 stupňům.

Počasí s velkou oblačností, deštěm a bouřkami bude pokračovat i v úterý. Ráno budou teploty klesat k 21 až 17 stupňům, přes den se dostanou na 22 až 26 stupňů. „V oblastech, kde se bude vyskytovat nejméně srážek, což bude zejména Ústecký a Liberecký kraj, se odpolední maxima dostanou i na 28 stupňů,” doplnila Honsová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varoval, že velmi silné bouřky mohou zejména na jihu Čech zvedat hladin řek až na první povodňový stupeň.

Oblačné počasí bude pokračovat rovněž ve středu, odpoledne ho doplní přeháňky či bouřky. Ranní minima budou kolísat v intervalu 18 až 14 stupňů, odpolední teploty se dostanou na 23 až 27 stupňů.

Prakticky identicky bude vypadat i čtvrteční počasí. Zejména v odpoledních hodinách se opět budou vyskytovat přeháňky a bouřky. Ranní minima budou v rozmezí 19 až 15 stupňů, odpolední teploty budou šplhat  na 22 až 26 stupňů Celsia. V oblastech, kde se nebudou vyskytovat bouřky, se teploty dostanou až k tropickým 30 stupňům.

V pátek bude zpočátku dne oblačnosti méně, postupem času nicméně opět začne přibývat oblačnost a objeví se tradiční přeháňky i bouřky. Ranní minima očekávají meteorologové v intervalu 18 až 14 stupňů, odpolední teploty budou stoupat k 24 až 28 stupňům.

O víkendu by mělo převládat polojasno, narušované přeháňkami a bouřkami, ranními minimy v rozmezí 18 a 14 stupňů a tropickými teplotami odpoledne. Svatoanenská pranostika o chladných ránech tak prozatím naplněna nebude.

„Po celý týden bude vysoká vlhkost vzduchu, což může způsobovat obtíže zejména starším lidem či kardiakům, kteří by se měli vyhýbat zvýšené fyzické zátěži,” připomněla Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám