Hlavní obsah

Sněmovna postoupila služební zákon do závěrečného schvalování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sněmovna po sedmihodinové debatě postoupila ve středu služební zákon do závěrečného schvalování, které začne zřejmě příští týden. Jen ODS navrhla tři desítky změn. Předloha přečkala hned dva návrhy od občanských demokratů a KSČM na vrácení do výborů k novému projednání. Pravice hrozí při konečném rozhodování obstrukcemi.

Foto: Milan Malíček, Právo

Miroslav Kalousek TOP 09 během zasedání Sněmovny

Článek

Karty jsou podle šéfa poslanců TOP 09 a Starostů Miroslava Kalouska rozdané a buď bude zákon bez generálního ředitelství státní služby, nebo žádný. "Karta bude stále stejná a nikdo z nás nedostane do ruky srdcové eso," řekl.

Rovněž předseda klubu ODS Zbyněk Stanjura označil koaliční předlohu za špatnou. "Takhle neprojde," dodal. Ministr pro legislativu Jiří Dienstbier (ČSSD) považuje přístup pravice za vyděračský.

Celkem je pozměňovacích návrhů na pět desítek. Závěrečné schvalování normy může začít podle jednacího řádu nejdříve 72 hodin potom, co je sněmovní úředníci v jednom bloku rozešlou všem poslancům. Návrh na zkrácení této lhůty nezazněl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám