Hlavní obsah

Dálnice D3 na Táborsku je po noční uzavírce opět průjezdná

Tábor

První noční uzavírka, při níž začali stavbaři instalovat železniční most, skončila nad ránem na dálnici D3 nedaleko Tábora. Komunikace je tak v úseku mezi 63. a 70. kilometrem opět v obou směrech průjezdná. Dálnice bude neprůjezdná opět od úterních 20. hodin a v noci na čtvrtek. Podle policie nevznikly při noční uzavírce žádné problémy.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Dálnice byla uzavřena kvůli instalaci železničního mostu přes vozovku, který bude součástí tranzitního koridoru mezi Děčínem a Dolním Dvořištěm.

Článek

Ve směru z Prahy do Českých Budějovic se museli řidiči kvůli uzavírce napojit na dálnici až na exitu 70 u Chotovin, do té doby jeli po silnici I/3. Vozidla v opačném směru zase u Chotovin musela dálnici opustit.

Most, který Správa dopravní a železniční cesty na Táborsku instaluje, bude dlouhý 124 metrů a nad dálnicí povede ve výšce 7,5 metru. Stavba je součástí projektu modernizace tratě v úseku Tábor - Sudoměřice u Tábora.

Z Prahy do Budějovic za 92 minut

Po budovaném IV. tranzitním železničním koridoru mají v budoucnosti vlaky jezdit rychlostí až 160 kilometrů za hodinu. Cestující se tak dostanou z Prahy do Českých Budějovic za 92 minut. Jde o první úplnou uzavírku na dálnici D3. Z různých důvodů byl na ní zatím vždy jen omezen provoz a sveden do jednoho pruhu. Nynější uzavírka je plánována na tři noci, takže úsek bude opět uzavřen dnes od 20:00 a naposledy bude neprůjezdný v noci na čtvrtek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám