Hlavní obsah

Čtyři týdny průměrného léta. Nejteplejší bude příští víkend

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Průměrné teploty i srážky nás čekají v následujících čtyřech týdnech, nejtepleji má být hned příští týden, kdy bude také nejméně pršet. Informoval o tom v sobotu Český hydrometeorologický ústav ve svém měsíčním výhledu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Meteorologové vydali předpověď pro období od 14. července do 10. srpna. Nejtepleji s teplotami přesahujícími 25 stupňů Celsia bude hned příští týden, kdy rovněž nebude potřeba deštníky. Teploty atakující letních 30 °C meteorologové očekávají příští víkend.

Druhý a poslední týden budou teplotně průměrné, třetí týden bude podle výhledu ještě chladnější. Průměrná teplota se v tomto období pohybuje kolem 18,7 stupňů Celsia. Nejnižší průměrná teplota byla v roce 1987, kdy průměr klesl na 15,6 °C, naopak nejtepleji bylo v roce 1994, a to okolo 22,5 °C.

„Nejméně srážek spadne v prvním týdnu. Naopak druhý týden předpokládáme průměrný až nadprůměrný, v tomto týdnu by mělo spadnout nejvíce srážek. Třetí a čtvrtý týden předpokládáme srážkově průměrné,“ uvedl Český hydrometeorologický ústav.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám