Hlavní obsah

Novým náměstkem na spravedlnosti bude exšéf Finanční policie Zimmel

Právo, har

Novým náměstkem ministryně spravedlnosti Heleny Válkové (za ANO) pro vězeňství má být od srpna někdejší šéf Finanční policie Vladimír Zimmel. Nahradit by měl v červnu odvolaného Pavla Šterna. Informaci v pátek přinesl server Česká justice, podle něhož tak Válková přijala nabídku premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD).

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministryně spravedlnosti Helena Válková (ANO)

Článek

Náměstka pro vězeňství nominují sociální demokraté. Válková v pátek také podle serveru odeslala prezidentu Miloši Zemanovi návrh na jmenování šéfa Okresního soudu v Mělníku Jana Veselého novým předsedou Krajského soudu v Ústí nad Labem.

Tento záměr, který v tamní justici vzbudil bouři odporu, avizovala v minulých dnech.

Pokud jde o Zimmela, podle Válkové „má odbornost, je to kvalifikovaný člověk se zkušenostmi a rozhledem“. Zimmel nechtěl informaci komentovat. „Bylo by nekorektní, abych se vyjadřoval já, dokud o těch věcech nebude rozhodnuto a to se zatím nestalo,“ řekl Právu.

Válková odvolala Šterna v půlce června. Důvodem bylo, že jí odmítl dát informace o plánovaném tendru na elektronické náramky pro domácí vězně, a místo toho na ni šel podat trestní oznámení na protikorupční policii.

Reklama

Související články

Válková odvolala Šterna, Babiš se jí zastal

Ministryně spravedlnosti Helena Válková (za hnutí ANO) v úterý odpoledne odvolala Pavla Šterna z funkce náměstka pro úsek vězeňství a trestní politiky. Uvedl...

Výběr článků

Načítám