Hlavní obsah

Kvitová by měla přijít o české občanství, tvrdí Huml

Novinky, hop

Poslanec Stanislav Huml (ČSSD) na Facebooku vyjádřil souhlas s článkem, který tvrdě kritizuje úspěšnou českou tenistku Petru Kvitovou. Ta se kvůli daním přestěhovala do Monaka, a právě to je podle autora článku na webu denikreferendum.cz i důvod k možnému postihu za údajný daňový podvod. Rádiu Impuls pak Huml ve čtvrtek sdělil, že lidé, kteří se přihlásí k trvalému pobytu do jiného státu, by měli přijít o své občanství.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petra Kvitová

Článek

„Já si o tom ale vážně myslím, že bychom se měli zamyslet nad tím, že když někdo odejde z České republiky a přihlásí se do jiného státu, že by měl přijít o občanství v České republice. Odvrhuji to, že mi ta Česká republika k úspěchu i pomohla, “ sdělil pro Impuls Stanislav Huml (ČSSD).

Poslanci vadí, že Kvitové k úspěchu pomohly peníze českých daňových poplatníků, a nyní daně platí jinde. Tenistka sama přiznala, že se do Monaka na přelomu října a listopadu loňského roku odstěhovala kvůli daním.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Huml dále v diskuzi prohlásil: „…danit se má tam, kde se prostředky vydělávají.“ Ovšem poslední velká finanční odměna, kterou Kvitová získala, byla z turnaje ve Wimbledonu. Ten se odehrává ve Velké Británii. Na základě Humlova tvrzení by tedy sumu stejně v ČR nedanila.

Šéf svazu: Úspěch se u nás neodpouští

Kvitové, která vyhrála letošní Wimbledon, se zastal šéf tenisového svazu Ivo Kaderka.

„Tady vždycky platilo, že se úspěch neodpouštěl – teď by se měl ještě i trestat. To je opravdu skandální, mně je to osobně hrozně líto. Pokud tam mluví něco o tom, že by měla opustit Českou republiku a někam se odstěhovat, tak to si myslím, že to je ten nejhorší příklad, jaký politik může lidem dávat,“ řekl pro Impuls v reakci na Humlovo vyjádření.

Anketa

Měli by lidé danící příjmy mimo ČR automaticky přijít o české občanství?
Ano
43,1 %
Ne
56,9 %
Celkem hlasovalo 67272 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám