Hlavní obsah

Praha se nedostala mezi 21 nejobdivuhodnějších měst světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dalším kole celosvětového hlasování o sedm nových divů světa v kategorii měst již není mezi širšími finalisty Praha. Z původních 1200 měst přihlášených v roce 2012 se okruh finalistů po nynějším hlasování zúžil na 21.

Foto: Profimedia.cz

Pohled na Karlův most a Hradčany

Článek

Do této skupiny se dostal Bejrút, Dauhá, Durban, Havana, Istanbul, Kuala Lumpur, La Paz, Mendoza, Mexiko, Perth, Quito, Londýn, Bangkok, Barcelona, Chicago, Bombaj, Soul, Reykjavík, Petrohrad, Šen-čen a Vigan. Ještě v předchozím hlasovacím kole, kdy se okruh kandidátů zúžil na 28 měst, Praha ještě mezi finalisty byla.

Další hlasování potrvá do 7. října 2014, kdy do finálního hlasování postoupí 14 měst. Konečný výsledek bude znám 7. prosince 2014, kdy bude vyhlášeno sedm vítězů.

Je to už třetí celosvětové hlasování organizované nadací New7Wonders, kterou založil švýcarsko-kanadský filmař a cestovatel Bernard Weber. Před sedmi lety se v rámci tohoto projektu rozhodlo o sedmi divech světa, roku 2011 pak o sedmi přírodních divech.

Reklama

Výběr článků

Načítám