Hlavní obsah

S bojem proti drogám pomůžou v Česku vietnamští policisté

Praha

Skupina vietnamských právníků a policistů dorazí do měsíce do ČR, dohodl se na tom v pondělí ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) se svým vietnamským protějškem. V plánu jsou další smlouvy, podle kterých si budou Vietnamci odpykávat tresty ve své vlasti.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Ministr vnitra Milan Chovanec (uprostřed) s vietnamským ministrem vnitra Nguyen Thai Binhem (vlevo) a policejním prezidentem Tomášem Tuhým (vpravo)

Článek

Dohoda se podle Chovance týká policejní spolupráce a výměny informací také v rámci tajných služeb. Tři vietnamští policisté dorazí na tříměsíční stáž, při které se budou snažit proniknout mezi drogové gangy.

"Stát v tomto zaspal, vidíme jen špičku ledovce," uvedl Chovanec. Ministři se domluvili na další spolupráci v boji s drogovými gangy a šéf vietnamského vnitra pozval Chovance na podzim do Vietnamu, aby podepsali další dohody.

Policejní prezident Tomáš Tuhý uvedl, že je to začátek spolupráce. Vietnamští policisté se pokusí na území Česka vytvořit "jakýsi kanál" mezi Čechy a vietnamskou komunitou.

Reklama

Výběr článků

Načítám