Hlavní obsah

Praha 10 vypsala zakázku na novou radnici za 775 miliónů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Praha 10 si chce nechat postavit novou radnici. Hodlá za ni i s pozemkem a dokumentací zaplatit 775 miliónů korun. Opozice záměr kritizuje a spolu s občanskými sdruženími hodlá prosadit o stavbě nového sídla referendum.

Foto: Profimedia.cz

Nynější sídlo Úřadu městské části Prahy 10

Článek

Praha 10, která záměr zveřejnila v seznamu veřejných zakázek, chce novou budovu postavit kvůli špatnému stavu současného sídla, takzvané Vlasty.

Opozice má za to, že jde o předražený projekt, a navrhuje rekonstruovat stávající objekt. Vedení radnice s tím nesouhlasí a kritiku označuje za předvolební boj.  Koalici na radnici momentálně tvoří ANO, ČSSD, Strana zelených, Klub nezávislých a Desítka pro domácí. V opozici jsou TOP 09 a KSČM.

Stavba nové radnice by podle předpokladů uvedených ve vyhlášené zakázce mohla začít letos v prosinci. Podmínkou výběru vhodných pozemků je, že budou na území Prahy 10 a že budou dobře dostupné pro automobilovou i hromadnou dopravu. Žhavým kandidátem je parcela na Hagiboru. Nabídky mohou firmy zasílat do konce září.

Vyhlášení zakázky schválilo zastupitelstvo městské části. Předběžné informace o zakázce městská část zveřejnila již na začátku dubna.

Referendum spolu s komunálními volbami

TOP 09, volební koalice Vlasta a občanské iniciativy chtějí stavbu zastavit. Sbírají proto podpisy potřebné k vyhlášení referenda. Ke konci června získaly tři čtvrtiny z 8400 potřebných podpisů.

Referendum by podle nich mělo být nejlépe vyhlášeno na termín komunálních voleb, tedy 10. a 11. října. V jiném termínu by hrozilo, že se ho nezúčastní dostatečné množství lidí, a nebude tak platné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám