Hlavní obsah

Víkend slibuje nádherné počasí

Novinky, ras

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Za studenou frontou k nám proudí chladný vzduch od severozápadu a dnešní den tak bude nejchladnějším a nejdeštivějším v celém týdnu. Situace se ale radikálně změní už ve středu, kdy se obloha projasní, déšť se skoro nevyskytne a teploty už budou letní. Novinkám to v pondělí řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Nevyplní se tak pranostika na 4. července, která praví: „Když prší na svatého Prokopa, promokne každá kopa”.

V pondělí je přes den oblačno až zataženo, na většině území občas déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky, na východě pak trvalý déšť. Večer budou ale srážky od západu ustávat a i oblačnosti bude ubývat. Nejvyšší teploty 17 až 21 °C.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V úterý se začne obloha ještě více protrhávat. Bude skoro jasno až polojasno a nejvyšší denní teploty se začnou zvedat na 20 až 24 °C.

Ve středu by mělo být polojasno. Během dne se od jihozápadu může objevit pár mraků, ale přeháňky či bouřky se vyskytnou jen výjimečně. Teploty zase o něco povyskočí na 22 až 26 °C.

Ve čtvrtek se situace příliš nezmění. Mělo by být zase polojasno až skoro jasno. V jihovýchodní polovině území zpočátku místy až oblačno, přeháňky se objeví jen ojediněle. Nejvyšší teploty 22 až 26 °C.

V pátek se nebe ještě víc projasní a nejvyšší teploty by mohly dosáhnout až k osmadvaceti stupňům.

V sobotu a v neděli už čekáme tropy. Zpočátku by mělo být skoro jasno až polojasno. Od západu ale začne přibývat oblačnosti, ale dešťových přeháněk bude minimum. Nejvyšší denní teploty pak vystoupají po oba dny až ke třiceti stupňům.

V pondělí sice přijde ochlazení, ale bude jen mírné. Teploty by neměly klesnout pod pětadvacet stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám