Hlavní obsah

Babiš navrhne Řehoře do čela aeroholdingu

Aktualizováno

Ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš navrhne, aby konzultant Václav Řehoř v čele Českého Aeroholdingu nahradil Miroslava Dvořáka. Řekl to v Otázkách Václava Moravce v České televizi. Babišova představa je, aby Řehoř připravil Aeroholding na vstup na burzu.

Foto: Jan Koller, ČTK

Ministr financí Andrej Babiš (ANO)

Článek

Babiš zároveň dodal, že jeho koaliční partneři se záměrem nesouhlasí. Nyní také platí zákon, že Letiště Praha nesmí být privatizováno. Řehoř se v pátek stal místopředsedou představenstva Českého Aeroholdingu.

Český Aeroholding je podle Babiše skvělé aktivum. Vidí v něm výborný zdroj peněz pro stát. Babiš v televizi dále upozornil na to, že vláda premiéra Petra Nečase prodala podíl 44 procent v Českých aeroliniích firmě Korean Air za 68 milionů korun.

Nyní vláda na úrovni aeroholdingu, kde má majetek na úrovni 68 miliard korun, nemůže rozhodovat o představenstvu bez souhlasu korejských aerolinií. Podle místopředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska a exministra financí vstup korejských investorů zachránil ČSA.

Kalousek v ČT řekl, že Řehoř bude nepochybně Babišovým vazalem. "Na ta nejdůležitější místa si vždy vyberete ty, kteří vás slepě poslouchají. Je to váš styl. Já vám to nevyčítám, ale pokládám to za nesmírně nebezpečné," uvedl Kalousek.

Reklama

Výběr článků

Načítám