Hlavní obsah

Ministrovi obrany bude radit Kateřina Neumannová

Od srpna by se poradkyní ministra obrany měla stát i bývalá úspěšná běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová. Uvedl to mluvčí úřadu Jan Pejšek. Martinu Stropnickému (ANO) by měla radit v oblasti armádního sportu.

Článek

„Předpoklad nástupu Kateřiny Neumannové je od srpna," řekl Pejšek s tím, že zatím nebyla žádná dohoda podepsána. Působit by měla, stejně jako další poradci, v rámci kabinetu ministra obrany. Poradní hlas by měla mít v oblasti armádního sportu, tedy například armádního sportovního klubu Dukla.

Neumannová již na podobné pozici působila za éry ministra obrany Alexandra Vondry, předtím byla na ministerstvu zaměstnána jako referentka a na výplatní pásce ministerstva byla také jako sportovkyně, když trénovala v Dukle.

„Královna bílé stopy" Neumannová získala mnoho sportovních úspěchů, mimo jiné zlatou olympijskou medaili. Kontroverzní bylo její působení při přípravě mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci, kde vedla organizační tým. Po šampionátu zůstal vysoký dluh. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám