Hlavní obsah

Šéf ministrova kabinetu skončil, vaz mu zlomila zápůjčka luxusního vozu

Novinky, jas

Vrchní ředitel kabinetu ministra dopravy Libor Kolář ve středu rezignoval. Důvodem je „nestandardní” postup při zápůjčce luxusního automobilu v situaci, kdy ministerstvo připravuje výběrové řízení na pořízení nových služebních vozů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr dopravy Antonín Prachař (ANO) rezignaci vrchního ředitele svého kabinetu přijal.

Článek

Ministerstvo dopravy o Kolářově rezignaci informovalo na svých webových stránkách s tím, že vrchní ředitel skončí k 30. červnu.

„K odstoupení z funkce se vrchní ředitel rozhodl v souvislosti s nestandardním postupem při zápůjčce automobilu před uvažovaným tendrem na nákup nových vozidel, přestože uvádí, že si není vědom žádných kroků v rozporu se zákonem či vnitřními předpisy,“ uvedl resort, podle něhož nechtěl Kolář poškozovat snahu ministra dopravy Antonína Prachaře.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Rozhodl se pro rezignaci s ohledem na to, „aby nepoškozoval ministrovu snahu o pozitivní změny v přístupu k výkonu veřejné správy“.

Kontroverzní zápůjčka
Úřad si na tři dny bezplatně půjčil vůz BMW 535 v hodnotě 2,4 miliónu korun od společnosti Invelt, která vozidla značky BMW prodává. Na případ minulý týden poukázala Mladá fronta Dnes. Podle mluvčího ministerstva dopravy Martina Nováka šlo o průzkum trhu. Postup ministerstva ale mohou v budoucnu napadnout další uchazeči s tím, že úředníci nastavili parametry zakázky právě ve prospěch vozidel BMW, poukázal deník.
zdroj: ČTK

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám