Hlavní obsah

Sobotka si posvítí na ministry a v červenci rozjede masivní kontrolu resortů

Novinky, Václav Lang
Praha

Premiér Bohuslav Sobotka se rozhodl proklepnout si ministry své vlády a zhodnotit jejich práci v resortu. V červenci zahájí sérii návštěv jednotlivých resortů, při kterých se bude zajímat například o plnění koaličních závazků. Kontrolní akce potrvá až do začátku vládních prázdnin, tedy do 11. srpna.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD)

Článek

„V průběhu měsíce července a srpna chci postupně jednat se všemi ministry a ministryněmi koaliční vlády. Vláda funguje půl roku, v řadě oblastí jsme změnili zemi k lepšímu a teď je čas ještě před vládními prázdninami udělat na jednotlivých ministerstvech revizi toho, co všechno se povedlo,“ řekl Novinkám premiér.

„Současně chci zkontrolovat, jak probíhá příprava nových zákonů, které musíme předložit ještě do konce roku. Zajímat mě bude také to, jak jednotliví ministři postupují při realizaci změn, ke kterým jsme se zavázali v koaliční smlouvě, a jak probíhá příprava jednotlivých kapitol státního rozpočtu pro rok 2015,“ dodal.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Premiér by měl s každým ministrem nebo ministryní jednat alespoň hodinu a po každé takové schůzce bude následovat tiskový brífink.

První schůzky by měly proběhnout na začátku příštího měsíce. V současnosti se ladí harmonogram s jednotlivými resorty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám