Hlavní obsah

ODS chystá mimořádný kongres, má být motivační

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ODS chystá v letošním roce už druhý mimořádný kongres. Tentokrát je naplánován na 5. září, jeho účelem má být motivování členů strany před volbami. Informaci Právu potvrdil zdroj z vedení ODS.

Foto: Petr Horník, Právo

Martin Kupka na lednovém kongresu v Olomouci

Článek

„Půjde o motivační kongres, který se bude konat nejspíš v Praze,“ řekl Právu zdroj. ODS měla poslední kongres v lednu tohoto roku v Olomouci a zvolila na něm nové vedení.

Svolání mimořádného kongresu potvrdil Právu místopředseda ODS Martin Kupka. „Ano, kongres na začátku záři bude. Jeho smysl je ukázat na úspěšnou komunální politiku a úspěšné komunální politiky ODS. Představíme tam i nové programové teze,“ řekl Právu Kupka.

„Chceme jednak namotivovat naše komunální politiky, jednak ukázat sílu, kterou ODS v komunální politice má,“ dodal předseda středočeské ODS Jan Skopeček.

 Odrazový můstek

Strana už s předstihem oznámila že, jejím lídrem v Praze bude exprimátor Bohuslav Svoboda. Podle něj mají být letošní komunální volby odrazovým můstkem pro příští volební úspěchy.

Pro ODS budou letošní volby klíčové. Po kauze Nagyová a pádu vlády Petra Nečase totiž čelí odlivu voličů. V předčasných parlamentních volbách v roce 2013 získala na své poměry neuspokojivých 7,72 procenta hlasů.

Ani nejnovější průzkumy nepřisuzují straně výraznější zisk. Podle průzkumu CVVM z června letošního roku by ODS v hypotetických sněmovních volbách získala sedm procent hlasů.

Reklama

Výběr článků

Načítám