Hlavní obsah

Blanku otevřeme počátkem října, tvrdí náměstek primátora

– Praha
Právo, trj

Kdy budou otevřeny tunely Blanka? Primátorův náměstek Jiří Nouza (TOP 09) ve čtvrtek na jednání zastupitelstva odmítl, že by to mělo být až na konci roku. Podle něho se vztahy města k dodavateli technologií ČKD DIZ na jednání, které probíhalo ve středu večer, projasnily.

Foto: Novinky

Tunelový komplex Blanka

Článek

„Naše společné úsilí směřuje k tomu, aby byl tunelový komplex zprovozněn počátkem října,“ uvedl Nouza.

Bývalý primátorův dopravní náměstek Karel Březina (ČSSD) se ptal, proč ČKD DIZ hrozilo, že se stavba zpozdí. „Je červen. Práce musejí tak finišovat, že bychom měli dnes přesně vědět, kde to otevřeme,“ uvedl Březina.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Práce běží, varování přišlo kvůli penězům

ČKD podle Nouzy práce nepřerušilo, montéři ani nezvolnili tempo. Pravým důvodem dopisu, kterým firma v pondělí informovala město, že práce nedokončí v termínu, byla patrně finanční stránka věci. Praha však slíbila, že své závazky do deseti dnů částečně uhradí. [celá zpráva]

„Předpokládám, že do konce prázdnin bude celá věc vyřešena z hlediska finančního,“ dodal Nouza, podle něhož je důležité, aby město mohlo zaplatit dodavateli legálně.

Předvolební termín otevření opozice zpochybňuje

Pracovním termínem pro uvedení Blanky do zkušebního provozu by měl být 4. říjen čili čas týden před očekávanými komunálními volbami (10. a 11. října). Termín všemožně zpochybňuje opozice, která jej vnímá jako politikum.

Projeli jsme tunel Blanka. Stavba je téměř hotováVideo: Novinky

Tunelový komplex by měl podle posledních odhadů přijít na 36 miliard korun. Jeho vybudování posvětilo vedení města v době primátorování Pavla Béma (ODS).

Cena se několikrát navyšovala, zatímco termín otevření se opakovaně odsouval.

Reklama

Související témata:

Související články

Kauza Tunel Blanka: Praha chce další arbitráž

Hlavní město chce kvůli dostavbě tunelu Blanka zahájit další arbitrážní spor. Na soud se hodlá obrátit kvůli požadavku společnosti Inženýring dopravních staveb...

Výběr článků

Načítám