Hlavní obsah

Umaštění automechanici přijedou vypískat ministra Mládka

Právo, dan

Praha příští týden zažije netradiční demonstraci před ministerstvem průmyslu a obchodu. Ve středu 25. června by se mělo před resortem, který řídí soc. demokrat Jan Mládek, shromáždit okolo tří set lidí v zamaštěných montérkách a s hasáky v rukou.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD)

Článek

Demonstraci svolávají starostové z TOP 09 a STAN, kterým se nelíbí, že Mládkovo ministerstvo chce přesunout udělování části evropských dotací (tři až čtyři miliardy korun) na státní agenturu CzechInvest a údajně hodit přes palubu místní akční skupiny, které dotace na mikropodnikání doposud udělovaly.

Podle starosty Dolních Studének Radima Sršně (STAN), který je jedním z organizátorů, ministerstvo tímto krokem odřízne od dotací hlavně malé podniky a živnostníky, kteří dokážou zorganizovat projekty v řádech statisíců, a nikoli miliónů, jak to dělá agentura CzechInvest.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Organizátoři již začali vylepovat plakáty, na kterých si na mušku vzali náměstka ministra průmyslu a obchodu Tomáše Novotného, který měl podle Sršně na jednom semináři na dotaz jak na miliónové dotace dosáhnou „umaštění automechanici“ odpovědět, že takoví adresáti dotací je nezajímají.

Organizátoři již začali vylepovat plakáty, na kterých si na mušku vzali náměstka ministra průmyslu a obchodu Tomáše Novotného i jeho resortního šéfa.

„Chystáme se proto do Prahy přijet v umaštěných montérkách a s klíči v rukou,“ řekl Právu Sršeň. Dodal, že řada starostů přislíbila vyvěsit u obecních úřadů umaštěné montérky místo praporů.

Demonstrace se chce účastnit i místopředseda Sněmovny a STAN Petr Gazdík.

„Protože vláda projevila značnou dávku demagogie, když chce, aby komunitně vedený místní rozvoj vedl  v evropských fondech CzechInvest, což je naprosté pošlapání živnostníků a drobného podnikání,“ řekl Právu Gazdík.

Reklama

Výběr článků

Načítám