Hlavní obsah

ODS ve volbách v Praze povede bývalý primátor Svoboda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Lídrem ODS v podzimních komunálních volbách do pražského zastupitelstva se v sobotu na sněmu strany stal bývalý primátor Bohuslav Svoboda. Řekl to šéf pražské ODS Filip Humplík, který na kandidátce obsadí druhé místo. Kromě nich se na předních postech objeví šéfové ODS jednotlivých městských částí, tedy Jaroslava Janderová, Alexander Bellu a Alexandra Udženija.

Foto: Milan Malíček, Právo

Bývalý pražský primátor Bohuslav Svoboda

Článek

Svoboda získal tři čtvrtiny hlasů. “57 hlasů ze 74 je závazný mandát," uvedl k výsledku hlasování Humplík.

Podle Svobody mají být letošní komunální volby odrazovým můstkem pro příští volební úspěchy ODS.

Program občanských demokratů se v následujících volbách chce zaměřit na odstraňování bariér, které komplikují život v hlavním městě. Jedním z bodů je řešení výstavby městské infrastruktury. Má jít o vybudování informačního systému, který zabrání tomu, aby jednu ulici městské firmy opravovaly dvakrát během jednoho roku z různých důvodů a obtěžovaly tak život Pražanů, uvedla pražská ODS.

Po letech v opozici

ODS v Praze v minulosti dosahovala výrazných volebních úspěchů. Při posledních sněmovních volbách však strana v metropoli získala pouze necelých 12 procent hlasů.

Související témata

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zastupitelé pražského magistrátu odvolali primátora Bohuslava Svobodu (ODS)

Svoboda byl primátorem po volbách v roce 2010, kdy druzí občanští demokraté utvořili koalici se sociální demokracií, i když volby vyhrála TOP 09. Svoboda později koalici ukončil a bez vědomí části ODS domluvil novou spolupráci s TOP 09. Společná koalice se ale před rokem rozpadla a TOP 09 se spojila se sociální demokracií. ODS je tak nyní po dlouhodobé vládě nad Prahou v opozici a bez vlivu na chod města.

Reklama

Výběr článků

Načítám