Hlavní obsah

Zeman jednal s Babišem a Prachařem o rozpočtu

– Lány • Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman a členové jeho expertního týmu jednali v sobotu na zámku v Lánech s ministry financí a dopravy Andrejem Babišem a Antonínem Prachařem (oba ANO) o návrhu státního rozpočtu pro příští rok. Koalice se na finální verzi hospodářského plánu zatím nedohodla, vláda schválila jen výdajové rámce.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

"Tématem jednání expertního týmu pana prezidenta je příprava státního rozpočtu na rok 2015 a s tím související zvýšení podílu investic. Pan prezident považuje investice za významný nástroj v boji proti nezaměstnanosti," avizoval prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Klíčové z hlediska investic jsou podle něho dopravní stavby. Proto byl pozván i Prachař.

„Probírali jsme hlavně investice,” potvrdil po schůzce šéf státní pokladny Babiš České televizi. „Investic je dost, nejsou ale připravené,” dodal.

Zeman ve středu při návštěvě Libereckého kraje řekl, že se shodl s Babišem v tom, že k ekonomickému růstu je potřeba posílit investiční výdaje státu. Budou spolu dál jednat a výsledky chtějí veřejně prezentovat příští úterý.

Vláda schválila vyšší výdajové rámce koncem května. Pro příští rok by měly stoupnout o 16 miliard proti dříve schváleným 1153 miliardám korun.
Schodek státního rozpočtu by příští rok měl být 100 miliard.

Související témata

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman předal při příležitosti státního svátku 28. října 2013 nejvyšší státní vyznamenání.

Foto: Petr Horník, Právo

Andrej Babiš

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám