Hlavní obsah

Poslanec chtěl ve Sněmovně zapít narození vnoučat

Právo, Novinky, jas, ada, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na středečním dopoledním jednání Sněmovny nebyly žádné kontroverzní normy, a tak se o největší rozruch postaral poslanec hnutí Úsvit Augustin Karel Andrle Sylor, který se kolegům svěřil, že se stal dvojnásobným dědečkem a projevil touhu tuto radostnou událost oslavit.

Foto: archiv Úsvit, Právo

Poslanec Augustin Karel Andrle Sylor (Úsvit)

Článek

Poslanec vystoupil k bodu, kterým se má chráněná krajinná oblast Kokořínsko přejmenovat a rozšířit na Kokořínsko - Máchův kraj. Jeho faktická poznámka se však bodu nedotýkala ani okrajově, což sám poslanec uznal.

„Asi budu mluvit úplně mimo program, ale v devět hodin jsem dostal informaci, že moje dcera Klára porodila dva zdravé chlapce, tak se s vámi chci jenom podělit o tu radost, že Pánbůh nám požehnal a že můžu dneska oslavovat,” sdělil kolegům.

„Ale jen nějakým omezeným způsobem,” posteskl si. „Tak jestli mi dáte možnost, že si tady třeba dneska budu moci dát panáka...,” poukázal za bouřlivého potlesku na zákaz podávání alkoholu ve Sněmovně.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček

Předseda Sněmovny Jan Hamáček (ČSSD) jej upozornil, že jeho nařízení je nepřekročitelné a oslava se bude muset odehrát jinde.

„Ani takto zásadní změna v životě nemůže ovlivnit rozhodnutí předsedy Poslanecké sněmovny. Pokud budete oslavovat, tak v restauračních zařízeních mimo Sněmovnu. Přeji vám, abyste si tu oslavu užil,” popřál čerstvému dědečkovi.

Hamáček alkohol zakázal poté, co místopředsedkyně Sněmovny Jaroslava Jermanová (ANO) kritizovala, že se ve Sněmovně, a to i přímo v sále, potácejí postavy a dělají hluk. Podpořil ji celý klub ANO, a tak Hamáčkovi nezbylo než vydat nařízení, kterým zakázal podávání alkoholu ve všech sněmovních restauračních zařízeních včetně klubů během jednání komory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám