Hlavní obsah

Tropy v pražské zoo: Sloni a medvědi dovádějí, ostatní bojují o stín

Novinky, mak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Lední medvědi dovádějící ve vodě, sloni smáčející choboty a hroši vyhřívající se na sluníčku. Některá zvířata si tropických teplot dokážou náramně užívat. Naopak šelmy, opice a někteří kopytníci raději volí útočiště ve stínu stromů a přístřešků. Tak prožívají horké počasí, které v těchto dnech panuje v České republice, zvířecí obyvatelé pražské zoo.

Zvířata se radují z počasí. Jiná se schovávají před paprsky ve stínuVideo: Novinky

 
Článek

Chovatelé nepřistupují k žádným nadstandardním řešením. Zvířata mají dostatečný pitný režim a zajištěný přístup k vodě. V některých výbězích jsou i speciální mlžítka, u kterých se mohou osvěžit, a někde jsou také nainstalovány přístřešky pro dostatek stínu. Některá zvířata jsou umístěna ve vnitřních pavilónech, kde je teplota přiměřená.

„Vysoké teploty nedělají žádný problém zvířatům z Afriky. Samozřejmě máme i zvířata chladnomilná, která ráda v těchto dnech využívají své vodní plochy. Například ledním medvědům se snažíme horké dny zpříjemňovat dobrotami,“ řekla mluvčí Zoo Praha Jana Ptačinská Jirátová a doplnila, že mezi ty nejvíce osvěžující patří speciální rybí zmrzliny.

„Jsou to ryby zamražené v ledu, které jim obohacují den, protože si s nimi ve vodě hrají a zároveň se jimi zchlazují,“ dodala.

Pro návštěvníky jsou v trojské zoologické zahradě k dispozici klimatizované pavilóny, speciální mlžítka, ve kterých se lze svlažit. Děti se mohou ochladit v několika bazéncích.

Novinky v pražské zoo

Zoo Praha koncem května otevřela velemlokárium – pavilón pro velemloky čínské. Návštěvníci se však mohou těšit na řadu dalších novinek. V průběhu prázdnin otevře herní areál „Rezervace Bororo“, kde bude mimo jiné i kavárna. V plánu je také otevření pavilónu velkých želv, který je posledním neotevřeným pavilónem po povodních. Pracovníci by chtěli jeho otevření stihnout do začátku prázdnin.

Reklama

Výběr článků

Načítám