Hlavní obsah

Po vedrech přijde chladnější a deštivý konec června

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle měsíčního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu se můžeme těšit na koupání téměř celý červen, jen poslední týden se pravděpodobně moc nevydaří.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Na konci června zaprší.

Článek

„Období od 9. června do 7. července očekáváme teplotně nadprůměrné až průměrné. První týden od 9. do 15. června bude výrazně teplotně nadprůměrný, ale v jeho druhé polovině dojde k ochlazení. Naopak jako nejchladnější v daném období vychází týden od 23. do 29. června, kdy průměr týdenních maximálních teplot vzduchu se bude pohybovat kolem 22 °C a průměr týdenních minimálních teplot kolem 11 °C,” sdělili meteorologové.

Ochlazení bude doprovázet déšť. Výrazněji by mělo pršet od 16. do 29. června a naopak skoro vůbec na začátku července, kdy se patrně dočkáme průměrných teplot.

Dlouhodobý výhled nelze považovat za normální předpověď počasí, není zaměřen na předvídání konkrétních teplot a množství srážek na jednotlivé dny. Jde spíše o odhad nejpravděpodobnějšího vývoje počasí v celém období.

Reklama

Výběr článků

Načítám