Hlavní obsah

Marvanová kvůli sporu s Válkovou odchází z ministerstva, Babiš ji chce za poradkyni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hana Marvanová v neděli oznámila, že odchází z místa náměstkyně na ministerstvu spravedlnosti a vrací se do advokacie. Řekla to po schůzce s předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem. Babiš jí nabídl, že by mohla působit jako poradkyně na ministerstvu financí, které vede. Marvanová to zvaží.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Článek

Na místo Marvanové příští týden nastoupí ředitel legislativního odboru ministerstva financí Robert Pelikán.

Marvanová měla spory s ministryní spravedlnosti Helenou Válkovou. Babiš se s oběma ženami v neděli večer sešel, aby se pokusil spor urovnat. Jednání označil jako jedno z nejtěžších.

"Jsem rád, že jsme dospěli k dohodě. V podstatě jsme se domluvili, že od úterý nastoupí na ministerstvo spravedlnosti do pozice prvního náměstka pan doktor Pelikán, zároveň jsem paní doktorce Marvanové nabídl, aby mi radila ohledně legislativních věcí v parlamentu a taky v resortu," řekl Babiš. "Věřím, že s ní budu spolupracovat nadále," dodal.

Podle Babiše Marvanová souhlasila s tím, ze Pelikán bude zárukou pokračování kroků, které na ministerstvu započala.

Podle médií se Válková s Marvanovou neshodly například na snížení odměn advokátů a jmenování některých soudních funkcionářů. Podle vyjádření Marvanové pro některá média spor trvá asi dva měsíce. Marvanová se domnívá, že na její odchod netlačí jen ministryně, ale i někteří lidé z justice, kteří si nepřejí změny.

Reklama

Výběr článků

Načítám