Hlavní obsah

Britská ambasáda v Praze se poprvé v historii otevřela veřejnosti

Praha

Chcete si zdarma prohlédnout prostory, kde přebývali královna Alžběta II., princ Charles nebo bývalá „železná lady” Margaret Thatcherová? Není nic snazšího. Dnes se vůbec poprvé v historii otevřelo pro veřejnost britské velvyslanectví v Praze. Součástí prohlídky bude i neformální piknik v britském stylu v zahradě ambasády.

Foto: Britské velvyslanectví v Praze

Součástí prohlídky bude i neformální piknik v britském stylu v zahradě ambasády.

Článek

Thunovský palác na Malé Straně bude otevřen od 10 do 17 hodin. „Je to součást širší kampaně Britské jaro, kterou chceme Británii představit jako inovativní, moderní zemi," vysvětlil mluvčí velvyslanectví Jan Šmíral, proč se Britové rozhodli prvně zpřístupnit svůj zastupitelský úřad v Česku veřejnosti. Zájemci by si podle něj neměli nechat tuto příležitost ujít, protože po dnešku se do útrob britské ambasády opět nějakou dobu nepodívají.

Foto: Jan Handrejch, Právo

První návštěvníci si prohlížejí vnitřní prostory britské ambasády.

„Neříkáme, že to bude zase na sto let naposledy, ale nemáme v tuto chvíli v plánu to dělat každý rok," uvedl Šmíral. Další případný den otevřených dveří na velvyslanectví se bude odvíjet od dnešního zájmu Čechů, dodal.

Ti kromě prohlídky vnitřních prostor paláce a jeho zahrady pod Pražským hradem budou moci ochutnat britské speciality, zhlédnout představení divadelního spolku Prague Shakespeare Company či si poslechnout koncert britského flamengového kytaristy Craiga Suttona.

Reklama

Výběr článků

Načítám