Hlavní obsah

Zdá se, že nedopadneme úplně blbě, předvídá výsledky eurovoleb TOP 09

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V centrále TOP 09 v Tyršově domě na pražském újezdu vládne v neděli v podvečer dobrá nálada, šéf strany Karel Schwarzenberg dokonce naznačil, že výsledky by mohly být pro jejich kandidáty příznivé.

Foto: Petr Horník, Právo

Miroslav Kalousek a Luděk Niedermayer si čekání na výsledky krátili stolním tenisem.

Článek

„Zdá se, že nedopadneme úplně blbě,“ uvedl a poděkoval voličům. Dodal, že věří, že voliči ocenili jejich jasný a pozitivní postoj k Evropské unii.

Také ostatní politici, kteří přišli s novináři čekat na výsledky, neskrývali dobrou náladu.

Jednička kandidátky TOP 09 Luděk Niedermayer řekl, že doufá, že udělají něco pro to, aby lidem na Evropě více záleželo a příště přišli k volbám ve větším počtu.

První místopředseda strany Miroslav Kalousek si pochvaloval složení kandidátky.

„Na kandidátce nebyl nikdo do počtu, všichni jsou osobnosti a autority ve svém oboru,“ uvedl. Dlouhé čekání v sídle TOP 09 si politici i novináři mohou zkrátit hraním stolního tenisu, xboxu či šipek.

Foto: Petr Horník, Právo

Miroslav Kalousek čeká na výsledky eurovoleb.

Schwarzenberg se dotknul i nízké volební účasti. Ta podle něj byla i v jiných státech. Lidé vyčítají unii ekonomickou krizi, ale vina také podle něj padá na vládnoucí politiky. „Ani ze strany vlády ani ze strany prezidenta nezazněla silná výzva, aby šli lidé volit, nechali to plavat,“ řekl Schwarzenberg.

Přitom prezident Miloš Zeman v neděli přičítal malý zájem o evropské volby novinářům. Šéf TOP 09 do balíku příčin slabé účasti přibalil i bývalého prezidenta Václava Klause. Významný politik tvrdil, že unie je naše neštěstí, což bohužel spousta lidí vzala za své,“ poznamenal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám