Hlavní obsah

Hasiče v sobotu zaměstnaly zatopené sklepy i polámané stromy

Přívalový déšť, který v sobotu odpoledne zasáhl části Ústeckého a Karlovarského kraje, zaměstnal hasiče, kteří vyjížděli k zatopeným sklepům i polámaným stromům.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči v Moravskoslezském kraji odstraňují popadané stromy.

Článek

V Ústeckém kraji zaznamenali hasiči 20 výjezdů. Voda zaplavila sklepy a výtahové šachty ve dvou panelových domech v ústecké čtvrti Severní Terasa. Hasiči čerpali vodu i pod viaduktem v centru Ústí nad Labem, kde uvízl osobní vůz. Obtížně průjezdné byly kvůli silnému dešti i klíčové kruhové objezdy v centru města.

Bouřkové pásmo se posunulo na Děčínsko, i tam už hasiči čerpali vodu především na zaplavených silnicích. Bouřka byla podle meteorologů velmi intenzivní. "Na naší stanici na ústeckém Kočkově spadlo během bouřky 31 milimetrů srážek," řekl meteorolog ústecké pobočky Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) Martin Novák.

Přívalový déšť utrhl deset metrů krajnice v ulici Potoční v obci Skalná v Karlovarském kraji. V Chebu se sesunula část svahu u kostela u bývalého pohřebiště. Informovali o tom mluvčí krajských hasičů Martin Kasal a krajský policejní mluvčí Pavel Valenta. Regionem se mezi od 14:00 do 15:00 přehnaly kroupy, silný déšť a bouřka.

Mezi Bělou pod Bezdězem na Mladoboleslavsku a Bezdězem na Českolipsku najel v sobotu odpoledne vlak na zeminu naplavenou na trati. Provoz v tomto úseku byl na čtyři hodiny zastaven.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám