Hlavní obsah

Jan Keller odvolil ve Frýdku-Místku

Právo, plk
Ostrava

Přesně v devět hodin dorazil v sobotu do volební místnosti na Pavlíkově ulici ve Frýdku-Místku v dobré náladě lídr kandidátky ČSSD Jan Keller.

Foto: Pavel karban, Právo

Jan Keller volil v sobotu ráno.

Článek

„Když to nevyjde, tak odvolím nadvakrát,“ vtipkoval ještě před odchodem za plentu. Narážel tak na způsob volby Monika Babišová, partnerka ministra financí Andreje Babiše.

Do volební místnosti Kellera doprovodila manželka a syn. „Chodíme pravidelně všichni, babička odvolila už v pátek. Držíme se té zásady, kterou včera pronesla majitelek jedné restaurace, kde jsem byl, že při nízké volební účasti rozhodne početnost rodin,“ nastínil.

Po volbě se Keller zamyslel nad dosavadní nízkou účastí voličů v eurovolbách v ČR. I jeho samotného to překvapilo. „Oproti posledním volbám přišla v první den voleb jenom polovina voličů, pokud by se to zopakovalo i dnes v sobotu, tak by ta celková účast dělala zhruba 15 procent. Ale já si nedovedu zatím vybavit, komu by to mělo prospět a komu ne,“ poukázal.

Myslí si, že tratit na nízké volební účasti by mohly spíše malé strany, které byly před volbami těsně pod pětiprocentní hranicí. „Ale tak nízkou účast skoro nikdo nepředpokládal, všichni očekávali 20 až 30 procent, takže je těžké spekulovat, co by bylo, pokud by to nebylo ani těch 20 procent,“ nastínil Keller.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám