Hlavní obsah

Do Čech dorazily bouřky, uklidnění přijde až v neděli

Novinky, jas
Aktualizováno

Meteorologové v pátek doplnili výstrahu před silnými bouřkami, které se odpoledne začaly vytvářet a pozvolna postupují od západu k východu. Varování nově platí pro všechny kraje s tím, že na východě republiky se bouřky budou ve větší míře objevovat až v sobotu. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) rovněž zmírnil varování pro Karlovarský a Plzeňský kraj, kam bouřky dorazí nejdříve.

Foto: Petr Horník, Právo

Průtrž mračen v pátek odpoledne v Praze

Článek

„Nejsilnější bouřky očekáváme odpoledne ve středním pásu Čech, později odpoledne a večer na Vysočině a ve východních Čechách, popřípadě i na západě Moravy,” uvedli meteorologové.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

Situace v pátek kolem 16. hodiny

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Jak upozornili již ve čtvrtek, v bouřkách se mohou objevit přívalové srážky, během nichž může napršet až 50 milimetrů. Očekávají krupobití i poryvy větru, který může v nárazech dosahovat rychlosti až 72 kilometrů v hodině. [celá zpráva]

Foto: Petr Horník, Právo

Průtrž mračen v pátek odpledne v Praze

„Během soboty se opět na většině území vytvoří bouřky, na západě Čech předpokládáme bouřky méně četné. Relativně nejvyšší je pravděpodobnost intenzívních bouřek v Libereckém, Královéhradeckém a Pardubickém kraji a na Vysočině,” doplnil ČHMÚ, srážky by neměly přesáhnout 40 milimetrů.

V neděli by již mělo být bouřek výrazně méně. Znovu se však podle ČHMÚ mohou objevovat v první polovině příštího týdne.

Reklama

Výběr článků

Načítám