Hlavní obsah

Česko zasáhnou silné bouřky, varovali meteorologové

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středu varoval, že od pátku se v souvislosti s přechodem studené fronty budou místy objevovat silné bouřky, které mohou doprovázet i intenzivní srážky s úhrnem kolem 50 milimetrů a kroupy.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Článek

„Po období se slunným počasím beze srážek a teplotami atakujícími hranici 30 stupňů Celsia se začnou od pátku vytvářet přeháňky a bouřky. Ty budou postupovat od jihozápadu až západu a nejdříve zasáhnou Čechy, večer a v první polovině noci na sobotu i Moravu a Slezsko. Ojediněle mohou být intenzivní, s přívalovými srážkami s úhrny kolem 50 milimetrů a kroupami,” varovali meteorologové.

S bouřkami je nutno počítat i po oba víkendové dny. Mohou být opět velmi intenzivní a mohou je doprovázet srážky s úhrnem do 40 milimetrů a krupobití.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

ČHMÚ doplnil, že v bouřkách bude přechodně zesilovat vítr, který může v nárazech dosahovat rychlosti až 72 kilometrů za hodinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám