Hlavní obsah

Jednoduchá předpověď: Prostě bude léto

Novinky, ras

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Tak jsme se konečně dočkali. Chladné a deštivé počasí nás po týdnu opouští. Mezi tlakovou níží nad Biskajským zálivem a tlakovou výší nad severovýchodní Evropou k nám od pondělí začne pozvolna proudit teplý vzduch. Letní teploty nás čekají od středy, kdy by mohly vystoupat až k devětadvaceti stupňům. A teplo nás neopustí ani o víkendu.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Článek

Zlom nastane až příští úterý, kdy se trochu ochladí. Novinkám to v pondělí řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Pondělí bude nejchladnějším dnem z celého týdne, ale pak nás čekají teplotní hody. Přes den bude oblačno až polojasno, místy přeháňky, ojediněle se mohou vyskytnout i bouřky. K večeru srážky ustanou a ubude i oblačnosti. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 18 až 22 °C, v 1000 m na horách kolem 11 °C, na Šumavě kolem 15 °C. Vát bude mírný jihovýchodní vítr o rychlosti 2 až 6 m/s.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V úterý dopoledne už mraky z oblohy téměř zmizí. Mělo by být  jasno až polojasno, odpoledne a večer při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Ráno se musíme připravit na občasné mlhy. Nejnižší noční teploty neklesnou pod 7 °C. Nejvyšší denní pak začnou stoupat až k 26 °C. Foukat bude mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s.

Ve středu už bude slunce v plné síle. Mělo by být jasno a déšť by se měl objevit jen na horách. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní pak začnou atakovat letních 28 °C. Vát bude mírný jihovýchodní vítr o rychlosti 2 až 6 m/s.

Ve čtvrtek se teploty ještě o stupínek zvednou. Mělo by být skoro jasno, večer na západě Čech přibývání oblačnosti a místy se, hlavně v Čechách, vyskytnou přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní 25 až 29 °C. Foukat by měl mírný jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s.

V pátek by mělo být oblačno, přeháňky nebo bouřky se zase objeví jen v Čechách. Na východě zpočátku jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní 21 až 25 °C, na východě až 29 °C. Vát bude slabý jihovýchodní, v Čechách postupně severozápadní vítr 1 až 4 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

V sobotu a v neděli se ráz počasí příliš nezmění. Mělo by být oblačno, přechodně polojasno, místy přeháňky nebo bouřky. V noci budou teploty mezi 16 až 11 °C. Nejvyšší denní se pak budou pohybovat v rozmezí 23 až 28 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám