Hlavní obsah

Zastaví se tady prezident na záchod, zaskočila policie obsluhu benzinky

Právo, pab
Plzeň

Bylo něco po desáté hodině, když se prodavač z benzinové čerpací stanice na Rokycanské třídě v Plzni dozvěděl, že se u něj zastaví prezident republiky Miloš Zeman.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Prezident využil přestávku i k vykouření cigarety.

Článek

„Přijeli policisté a řekli, že se tady za 15 minut zastaví prezident a odskočí si na záchod. Žádné požadavky neměli. Byl jsem překvapený, ale kolena se mi z toho nerozklepala. Měl jsem jen takový zvláštní pocit. První jsem běžel zkontrolovat toaletu, jestli tam není nepořádek. Když jsem se přesvědčil, že je všechno v pořádku, dorazila prezidentská kolona,“ řekl Právu asi 25letý mladík.

Vozidlo s Milošem Zemanem zastavilo přímo u dveří prodejny. „Nejdřív vešla ochranka a potom pan prezident. Slušně pozdravil a zeptal se, kde jsou záchody. Zdržel se tam asi dvě minuty, pak se rozloučil a odešel,“ pokračoval pumpař s tím, že jeden z členů prezidentova doprovodu se při odchodu zeptal, jestli se tu smí kouřit.

„Odkázal jsem je na místo v bezpečné vzdálenosti od stojanů, což respektovali. Kolona popojela asi deset metrů, kde si pan prezident venku zapálil,“ uvedl prodavač.

Během prezidentské přepadovky policie čerpací stanici neuzavřela. Přesto ale tady netankoval jediný řidič. „Báli se sem zajet, když viděli tolik policejních aut,“ vysvětlil čerpadlář.

Zmiňovaná benzinka je první na příjezdu od Prahy. Už v minulosti se stala zastávkou pro zajímavé osobnosti. „Byl tu třeba bývalý premiér Mirek Topolánek nebo zpěváci Karel Gott či Lucie Bílá,“ dodala vedoucí pumpy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám