Hlavní obsah

Trapas: Šéf Českých drah jel v salónním voze s vlajkou KLDR na klopě

Právo, jn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České dráhy (ČD) vypravily 3. května z Prahy do Brandýsa nad Labem vlak tažený parní lokomotivou, v němž nechyběl ani salónní vůz arcivévody Františka Ferdinanda d´Este. Mezi cestujícími byl i generální ředitel ČD Daniel Kurucz, který byl ovšem televizními kamerami přistižen s odznáčkem Korejské lidové demokratické republiky (KLDR) na klopě saka.

Rozhovor České televize s ředitelem Českých drah. Na klopě má odznáček KLDRVideo: Česká televize ČT24

 
Článek

Na otázku Práva, zda tím chtěl Kurucz vyjádřit solidaritu s tamějším totalitním režimem, odpověděl v úterý mluvčí ČD Radek Joklík: „Rozhodně ne. Odznáček na saku pana generálního ředitele zůstal nedopatřením. Připnut mu byl v rámci jednání mezinárodní železniční organizace OSŽD, která sdružuje železnice od střední Evropy po východní Asii.“

Jak mluvčí ujistil, odznáček si Kurucz po tomto trapasu ze saka okamžitě odstranil. Nehrozí tedy nebezpečí, že by příští jízdu historického vlaku se salónním vozem arcivévody, která se u příležitosti 100. výročí sarajevského atentátu uskuteční 28. června na trase Praha–Brno, absolvoval opět se severokorejskou vlajkou na hrudi.

Foto: Česká televize

Šéf Českých drah Daniel Kurucz s odznáčkem na klopě ve zpravodajství České televize

Reklama

Výběr článků

Načítám