Hlavní obsah

Ledoví muži přinesou déšť, hezky má být až příští týden

Novinky, ras

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Od počátku tohoto týdne k nám bude proudit chladný a vlhký vzduch od západu až severozápadu. Ledoví muži k nám přinesou hodně deště, občas se i zablýskne a odpolední teploty nepřeskočí patnáct stupňů. Chladno pocitově umocní i čerstvý vítr.

Foto: Profimedia.cz

Teprve v neděli se zatažená obloha začne podle meteorologů protrhávat.

Článek

Tento ráz počasí vydrží celých sedm dnů a teprve příští týden se výrazně oteplí a ustanou i srážky. Novinkám to v pondělí řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

V pondělí bude ještě polojasno až oblačno, místy přeháňky. Na východě se ale začne zatahovat a přidá se víc deště. Nejvyšší denní teploty se ještě udrží mezi 12 až 16 °C, v 1000 m na horách kolem 7 stupňů. Vát bude čerstvý západní až jihozápadní vítr o rychlostech 5 až 9 m/s. K večeru ale zeslábne.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V úterý by mělo být oblačno, v jihovýchodní polovině území až zataženo. Na většině Česka se už objeví přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat v rozmezí 13 až 17 stupňů. Mírný jihozápadní vítr 2 až 5 m/s se bude přes den měnit na severozápadní.

Ve středu bude v Čechách ještě oblačno s přeháňkami, ale na Moravě a ve Slezsku se pořádně zatáhne a může se zde objevit i intenzivní déšť. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty nepřekročí 16 °C. Foukat bude mírný severozápadní až severní vítr o rychlostech 2 až 6 m/s, na Moravě a ve Slezsku postupně čerstvý 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Ve čtvrtek už bude zataženo na celém území republiky. Od východu k nám navíc budou postupovat srážky, místy mohou být i trvalé. V polohách nad 1000 m se může objevit i sníh. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C. Nejvyšší denní pak spadnou na 9 až 13 °C. Vát bude čerstvý severozápadní až severní vítr o rychlosti 4 až 8 m/s, na Moravě a ve Slezsku postupně 6 až 11 m/s, v nárazech 15 až 20 m/s.

Oteplí se až v neděli

V pátek se počasí příliš nezmění. Převládat bude zatažená obloha s deštěm, místy trvalejším. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní zase nepřekročí třináctku. Foukat bude čerstvý severní až severozápadní vítr 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, večer pak bude zvolna slábnout.

O víkendu bude stále zataženo s deštěm. Teprve v neděli odpoledne by se měla obloha protrhávat až na polojasno a přeháňky se objeví už jen místy. Nejnižší noční teploty 9 až 4 °C. Nejvyšší denní zpočátku 10 až 15 °C, postupně ale vystoupají až na 20 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám