Hlavní obsah

Slunečné počasí je v nedohlednu. Ledoví muži ale letos neudeří

Novinky, ras

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Slunečné počasí je v nedohlednu, minimálně v nadcházejících sedmi dnech. Dobrou zprávou ale je, že bude teplo a Ledoví muži Pankrác, Servác a Bonifác začátkem příštího týdne neudeří. Po celé období bude osmnáct až dvaadvacet stupňů, deštníky ale musíme mít v pohotovosti. Novinkám to ve čtvrtek řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dnes bude přes den převážně oblačno. Během dne se místy objeví přeháňky, odpoledne ojediněle i bouřky. K večeru by ale měly srážky ustávat. Teploty se budou pohybovat v rozmezí 15 až 19 °C, v 1000 m na horách kolem 10 °C. Vát bude mírný západní vítr o rychlosti 3 až 7 m/s.

V pátek se ráz počasí nezmění. Bude stále oblačno až zataženo, od západu postupně déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Na východě Moravy se přeháňky objeví až odpoledne. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní pak 15 až 19 °C, na východě a jihovýchodě až 22 °C. Mírný jihozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Ani v sobotu se slunce nedočkáme. Obloha bude zatažená, v odpoledních hodinách by se mohla postupně protrhávat. Přeháněk už tolik nebude, déšť by se mohl objevit jen na severu. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní by se měly ustálit na osmnácti stupních. Foukat bude mírný západní vítr o rychlosti 3 až 7 m/s, večer zeslábne.

I v neděli to bude stejná písnička. Mělo by být oblačno až zataženo, od západu čekáme občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle může i zabouřit. Nejnižší noční teploty by neměly klesnout pod 4 °C. Nejvyšší se pak vyhoupnou až k 22 °C, na západě bude kolem 16 °C. Vát bude mírný jižní vítr 2 až 6 m/s, během dne postupně čerstvý jihozápadní až západní 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

V pondělí na Pankráce má být převážně oblačno, místy přeháňky, ojediněle bouřky. Na východě zpočátku zataženo s občasným deštěm. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Přes den se lehce ochladí na 13 až 18 °C. Foukat bude mírný jihozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s.

Od úterý do čtvrtka nečekáme žádnou změnu. Oblačná až zatažená obloha vydrží na celém území. Místy, zejména na východě, se objeví přeháňky nebo občasný déšť, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 9 až 4 °C. Nejvyšší denní se pak budou pohybovat kolem osmnácti stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám