Hlavní obsah

Lidé se mohou podívat, kde pracují politici. Otevírají se parlamentní budovy

– Praha

Lidé si ve čtvrtek budou moci u příležitosti Dne vítězství a desátého výročí vstupu Česka do Evropské unie prohlédnout některé státní budovy. Tradičně mohou zavítat do Poslanecké sněmovny a do Senátu. Navštívit mohou rovněž vládní Kramářovu vilu a Černínský palác, v němž sídlí ministerstvo zahraničí.

Foto: Petr Horník, Právo

Jednací sál Sněmovny

Článek

V malostranských palácích Parlamentu si budou moci návštěvníci prohlédnout reprezentační sály a další prostory, v nichž se projednávají a schvalují zákony. Odpoledne se v hlavním sále budou moct setkat s předsedou Sněmovny Janem Hamáčkem.

Den otevřených dveří bude ve Sněmovně i v Senátu od 09:00 do 16:00. V Senátu dopoledne přivítá návštěvníky místopředsedkyně Alena Gajdůšková, odpoledne pak Milan Štěch.

Od 10:00 do 16:00 zpřístupní úřad vlády Kramářovu vilu. Lidé si budou moci prohlédnout předměty z pozůstalosti někdejšího premiéra Karla Kramáře.

Ve stejných hodinách jako v Kramářově vile se veřejnosti otevřou brány barokního Černínského paláce. Návštěvníci budou moci zavítat například do bytu bývalého ministra Jana Masaryka. Od 17:00 je přípraven program v palácové zahradě, vystoupí kapela Buty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám