Hlavní obsah

Gauck končí návštěvu Česka, prohlédl si mladoboleslavskou automobilku

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

Německý prezident Joachim Gauck se svým českým protějškem Milošem Zemanem navštívili ve středu mladoboleslavskou firmu Škoda Auto. Společnost je od roku 1991 součástí německého koncernu Volkswagen. Oba politici v doprovodu předsedy představenstva Škoda Auto Winfrieda Vahlanda si prohlédli nejen výrobu, ale i muzeum automobilky a setkali se také se studenty podnikové vysoké školy a učni.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Zleva prezident Miloš Zeman, šéf mladoboleslavské automobilky Winfried Vahland a německý prezident Joachim Gauck.

Článek

Zeman vyzkoušel v muzeu jeden z exponátů – superb první generace ze 40. let minulého století. V něm po druhé světové válce jezdil prezident Edvard Beneš.

Pak Zeman předal Vahlandovi prezidentskou vlaječku, kterou vozí na svém autě. V muzeu jsou vystavené historické standarty, nyní získalo i tu aktuální.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Německý prezident Joachim Gauck před historickým vozem Škoda Superb

Gauck se po návratu z Mladé Boleslavi zúčastní debaty se studenty a představiteli občanské společnosti na téma Zacházení s německo-českými dějinami. Večer odlétá zpět do Berlína.

V Česku byl na třídenní návštěvě. Setkal se s vrcholnými představiteli státu a navštívil například Terezín, kde byl za druhé světové války koncentrační tábor.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám