Hlavní obsah

Premiéra expremiéra. Nečas jako první bývalý šéf vlády musel dát otisky prstů

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bývalý premiér Petr Nečas zažil minulý týden po výslechu na policii asi ne zrovna příjemný zážitek. Tak jako každý trestně stíhaný člověk musel dát otisky všech prstů na rukou a potom si ho vyfotografovali do kartotéky, řekl Právu důvěryhodný zdroj.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Bývalý premiér Petr Nečas.

Článek

Nečas se tak zřejmě stal vůbec prvním bývalým předsedou vlády, jehož otisky a fotografie se dostaly do celorepublikové policejní databáze.

Nejen Janě Nečasové (dříve Nagyové), ale i jejímu současnému manželovi zabavili policisté podle zjištění Práva při loňském červnovém zátahu přímo na Úřadu vlády některé cennosti uložené v tamním trezoru. Zatímco v případě Nečasové mají detektivové většinu šperků v hodnotě údajně až několika miliónů korun stále ve svém držení, Nečasovi už vše, co zajistili, vrátili.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Knoflíky s iniciálami i značkové hodinky

Stalo se tak minulý týden po výslechu v souvislosti s obviněním z údajného podplácení tří bývalých poslanců ODS.

Od policistů dostal zpět všech osm položek ze seznamu zabavených věcí, mezi nimi podle informací Práva jedny či dvoje značkové hodinky, dále manžetové knoflíky s jeho iniciálami, ale třeba také krabičku se sponou na kravatu.

„Mohu potvrdit, že se panu Nečasovi vracely po skončení jeho výslechu nějaké věci,“ řekl Právu bez dalších podrobností náměstek olomouckých vrchních žalobců Pavel Komár.

Z jeho slov vyplynulo, že žádná ze zabavených cenností nesouvisela s možnou trestnou činností expremiéra a nešlo ani o důkazy v probíhajícím vyšetřování.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám