Hlavní obsah

Indonéská ambasáda si stěžuje kvůli razii v pražské mešitě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Indonéské velvyslanectví v pondělí předalo českému ministerstvu zahraničí diplomatickou nótu kvůli pátečnímu zásahu policie v mešitě v centru Prahy. Přímým účastníkem zásahu byl tajemník indonéské ambasády, který kritizoval nesmlouvavý postup ozbrojených policistů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Policisté zasahující v objektu Islámské nadace na Černém Mostě v Praze

Článek

"My se tou věcí budeme samozřejmě dále zabývat se vší vážností, která jí náleží," řekl David Frous z tiskového oddělení ministerstva vnitra.

Velvyslanectví v nótě poukazuje na ustanovení Ženevské úmluvy o diplomatických stycích. Zástupci ambasády byli z mešity údajně propuštěni až po hodině a půl, přestože se chtěli prokázat diplomatickými dokumenty.

Policie v pátek zasahovala v objektech Islámské nadace nedaleko Václavského náměstí a na Černém Mostě v Praze, kde se scházejí muslimové. Po zásahu obvinila 55letého Čecha z podpory a propagace hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka. Obviněný je z Prahy a hrozí mu až deset let vězení.

Muž je podezřelý, že v Česku zajistil vydání a distribuoval knihu šířící rasismus. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám