Hlavní obsah

Největší podporu pro evropské volby má ANO, Úsvit propadl

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Podle dubnového volebního průzkumu CVVM je favoritem voleb do Evropského parlamentu hnutí ANO, které by podle volebních preferencí mohlo získat 25 procent hlasů. Druhá ČSSD by oslovila 20 procent voličů, TOP 09 deset procent a komunisté devět procent.

Foto: David Ryneš, Novinky

Preference stran pro volby do EP

Článek

Uspěli by rovněž lidovci, kteří by dostali osm procent hlasů, a ODS se sedmiprocentní podporou.

Čtyři procenta by získala Strana zelených a dvě procenta hnutí Úsvit. Tři procenta lidí by dala hlas jiné straně či hnutí. Nerozhodnuto zůstává podle CVVM 12 procent voličů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Poměrně velká část těch, kdo se podle svého vyjádření voleb do EP zúčastní, však zůstává prozatím nerozhodnutá, pokud jde o to, kterou stranu nebo uskupení v těchto  volbách podpoří,” konstatovalo CVVM.

Zjišťování volebních preferencí
Údaje u jednotlivých stran  pak představují podíly jejich aktuálních preferencí v rámci skupiny těch, kdo uvádějí, že se voleb do  EP zúčastní, a nelze je, mj. z důvodu přítomnosti podílu nerozhodnutých, přímo srovnávat  s volebním výsledkem.
zdroj: CVVM

O volby do EP se v dubnu více či méně zajímalo 19 procent respondentů, hlasovat chce jít 32 procent dotázaných.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám