Hlavní obsah

NASA odhalila pohled na události roku 2013 na naší planetě

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký úřad pro letectví a vesmír (NASA) se podíval na rok 2013 pohledem družic pohybujících se na oběžné dráze Země. Video vytvořené ze snímků a animací tak nabízí nový pohled na loňské události, napsal úřad na svých internetových stránkách.

BEZ KOMENTÁŘE: Pohled na planetu Zemi z vesmíruVideo: NASA

 
Článek

Kromě snímků ze satelitů Země úřad ještě do videa zařadil snímky naší planety zachycené sondou Cassini, která zkoumá Saturn. Země se na nich jeví jako skromná tečka kdesi v dáli.

NASA pomocí satelitů měří také sílu požárů v přírodě, slanost oceánů a množství srážek spadlých na celé planetě. Družice také pomohly zmapovat obrovský kaňon nacházející se pod ledem v Grónsku. [celá zpráva]

Kaňon pod ledovcemVideo: Jonathan Bamber/University of Bristol

Video zachycuje i rostoucí sílu tajfunu Usagi a v počítačové animaci nabízí také cestu prašného mraku, který vznikl po dopadu Čeljabinského meteoritu.

Na začátku dubna se v NASA ohlédli za loňským rokem pomocí více než tří desítek nejlepších fotografií pořízených z vesmíru. V hlasování zvítězil snímek Kanárských ostrovů. [celá zpráva]

Nejlepší vesmírné fotky roku 2013

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám