Hlavní obsah

Přes Jindřišskou v Praze nepojedou dva měsíce tramvaje

– Praha
Novinky, jas

Od soboty až do 28. června bude kvůli opravě přerušen provoz mezi Jindřiškou a Lazarskou. Čtyři tramvajové linky, které v exponovaném uzlu běžně jezdí, budou odkloněny po objízdných trasách, informoval pražský dopravní podnik.

Foto: DPP

Z Jindřisšké do Dlážděné tramvaje jezdit nebudou

Článek

V souvislosti s výlukou bude v obou směrech ve Spálené ulici zřízena zastávka Lazarská. Dočasná zastávka vznikne také na druhém konci uzavírky, kde bude zřízena zastávka Dlážděná.

Dopravní podnik pošle v sobotu a v pondělí na  nejexponovanější místa informátory, kteří budou cestujícím radit s případnými nejasnostmi.

Foto: DPP

Schéma tramvajové dopravy při výluce mezi Lazarskou a Jindřišskou

Denně, vždy od 7:00 do 21:00, mohou cestující využít také infolinku dopravního podniku na čísle 296 19 18 17.

Změny tras tramvajových linek:
Linka číslo 3 bude ve směru od Nádraží Braník odkloněna ze zastávky Karlovo náměstí do zastávky Lazarská (ve Spálené ulici). Dále bude pokračovat jako linka číslo 9 směr Sídliště Řepy.
Linka číslo 9 bude ve směru od Sídliště Řepy ukončena v zastávce Lazarská (ve Spálené ulici). Dále bude pokračovat jako linka číslo 3 směr Nádraží Braník.
U linky číslo 11 bude v sobotu od cca 8:00 do 20:00 a v neděli od cca 13:00 do 20:00 polovina spojů prodloužena do celé trasy Spojovací - Olšanské hřbitovy - Spořilov
Linka číslo 14 bude ve směru od Sídliště Barrandov ze zastávky Myslíkova vedena přes zastávky Karlovo náměstí, Moráň a Palackého náměstí do zastávky Zborovská a zpět na Sídliště Barrandov.
Linka číslo 24 bude ve směru od Kubánského náměstí ze zastávky Karlovo náměstí vedena přes zastávky Lazarská (ve Spálené ulici), Národní třída, Staroměstská, Právnická fakulta, Čechův most, Náměstí Republiky, Bílá labuť, Vltavská, Dělnická a Nádraží Holešovice do zastávky Výstaviště Holešovice, kde bude ukončena.
Linky číslo 51, 54 a 56 budou v úseku Lazarská – Strossmayerovo náměstí odkloněny přes zastávky Národní třída, Národní divadlo, Staroměstská, Právnická fakulta a Čechův most.
Linka číslo 52 bude v úseku Lazarská – Bílá labuť odkloněna přes zastávky Národní třída, Národní divadlo, Právnická fakulta, Čechův most a Náměstí Republiky.
Linka číslo 55 bude v úseku Lazarská – Hlavní nádraží odkloněna přes zastávky Národní třída, Národní divadlo, Právnická fakulta, Čechův most, Náměstí Republiky, Masarykovo nádraží a Dlážděná.
Linka číslo 58 bude v úseku Anděl – Hlavní nádraží odkloněna přes zastávky Palackého náměstí, Karlovo náměstí, Národní třída, Národní divadlo, Právnická fakulta, Čechův most, Náměstí Republiky, Masarykovo nádraží a Dlážděná.

Po dobu výluky  bude na trase Vozovna Kobylisy – Kobylisy – Ke Stírce – Bulovka – Palmovka – Invalidovna – Florenc - Bílá labuť – Masarykovo nádraží – Hlavní nádraží – Olšanská – Ohrada – Spojovací zavedena tramvajová linka číslo 29.

Změny postihnou i noční autobusy. Pro linky 505 a 511 vzniknou zastávky Nábřeží Kapitána Jaroše ve směru na Jižní město, respektive Nádraží Hostivař a Strossmayerovo náměstí pro směr na Sídliště Čimice, respektive do Čakovic.

Reklama

Výběr článků

Načítám