Hlavní obsah

Poslanec, starosta i náměstek. Sociální demokrat Petera se drží všech funkcí

Právo, rap
Praha

Středočeský poslanec a náměstek hejtmana Miloš Petera (ČSSD) odmítá doporučení špiček své strany, aby politici sociální demokracie nehromadili funkce. Chce zůstat jak náměstkem hejtmana, tak poslancem. A ještě k tomu je i starostou Nymburka.

Foto: Anna Pindejová, ČTK

Miloš Petera (ČSSD)

Článek

„V případě středních Čech je to jiná situace a dá se to zvládnout. Sídlo kraje je jen kousek od Poslanecké sněmovny. Spojení těchto dvou funkcí naopak vidím jako výhodu – práce ze Sněmovny se hned může doladit na půdě kraje,“ řekl Právu Petera důvod, proč se nechce svých pozicí vzdát.

Pokud mu vedení strany umožní souběh dvou funkcí, pak už by nekandidoval v podzimních volbách na starostu Nymburka. „Už nyní jsem svou funkci starosty nabízel, ale nikdo to teď, krátce před volbami nechce vzít,“ dodal Petera.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

O peníze prý nejde

Pokud by vedení strany nesouhlasilo, mohl by si uvolnit ruce tím, že by nebyl statutárním náměstkem hejtmana, což je druhý nejvyšší post kraje, ale byl by jen neuvolněným náměstkem.

„Pokud by někomu šlo o mé platy, tak peníze za starostování dávám nymburské nemocnici, a pokud bych byl neuvolněným starostou, náležel by mi jen plat poslance, takže ani s tím by nebyl problém,“ podotkl Petera.

Na funkci náměstka Středočeského kraje už rezignoval Marcel Chládek (ČSSD) poté, co se stal ministrem školství.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám