Hlavní obsah

Schwarzenberga podusili u výslechu v kauze trafik. Profesní důslednost, glosoval to Kalousek

Právo, Novinky, val, dan
Praha

Zatímco většina vedení TOP 09 ve slavnostním duchu na pražském Petříně zahajovala ostrou část své volební kampaně, předseda strany Karel Schwarzenberg měl mnohem méně veselé povinnosti. Několik hodin totiž podával vysvětlení v kauze údajných trafik pro exposlance ve vládě Petra Nečase.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg promluvil v Tříkrálovém projevu

Článek

Schwarzenberga si policie pozvala na desátou hodinu na služebnu na Perštýně, aby podal informace v kauze údajných trafik v minulé vládě, kde byl šéf TOP 09 ministrem zahraničí.

Původně plánoval, že stihne do 13. hodiny dorazit na pražský Petřín, kde jeho strana zahajovala ostrou část volební kampaně. Místo toho ale dorazil až o několik desítek minut po skončení tiskové konference.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Nejedná se o šikanu, ale o profesní důslednost,“ omlouval Schwarzenberga první místopředseda strany Miroslav Kalousek.

Schwarzenberg pak Právu řekl, že mu vyšetřovatelé pokládali stále dokola tytéž otázky, protože se neměli čeho chytit. Ani ho ale prý nenapadlo, aby se je pokusil obměkčit tím, že spěchá na zahájení kampaně. „Ani jsem to nezkoušel, protože by mi pánové jistě vysvětlili, že státní zájem je víc než nějaká předvolební kampaň,“ řekl Právu Schwarzenberg.

Reklama

Výběr článků

Načítám