Hlavní obsah

Sucho nám příroda náležitě vynahradí. Teplý týden proprší

Novinky, ras
Praha

Minimum srážek v průběhu zimy a začátkem jara nám nyní příroda náležitě vynahradí. Až do konce příštího týdne bude pršet a neminou nás ani bouřky. O víkendu se mohou místy objevit i kroupy. Odpolední teploty by ale neměly spadnout pod dvacet stupňů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Páteční pranostika „Na svatého Marka deštivo, sedm týdnů blátivo“ nás možná nemine. Novinkám to ve čtvrtek řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Ve čtvrtek bude převládat polojasno až skoro jasno, na severovýchodě a východě Moravy oblačno a ojediněle přeháňky. Odpoledne a večer se na většině území vyskytnou přeháňky, místy bouřky, ojediněle intenzivní. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C, v 1000 m na horách kolem 14 °C. Vát bude slabý severovýchodní vítr 1 až 4 m/s, ve východních Čechách, na Moravě a ve Slezsku mírný vítr 3 až 7 m/s, který v bouřkách přechodně zesílí.

V pátek se ráz počasí nezmění. Bude i nadále převážně oblačno, odpoledne čekáme přeháňky, místy i zabouří. Neměly by chybět ani kroupy. Ráno se mohou vyskytnout i mlhy. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní 17 až 21 °C. Foukat bude mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, který v bouřkách přechodně zesílí.

V sobotu k nám déšť dorazí už v plné síle. Bude zataženo, na většině území čekáme bouřky, ojediněle se vyskytne i krupobití. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní 16 až 20 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s, v Čechách slabý proměnlivý do 4 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

V neděli sice už déšť nebude tak intenzivní, ale přeháňky a bouřky nás budou trápit po celý den. Ráno nás zase čekají ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní se budou pohybovat mezi 17 až 21 °C. Vát bude zpočátku slabý proměnlivý, postupně mírný jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s.

Ani v pondělí se přeháněk a bouřek nezbavíme. Bude většinou oblačno a déšť se objeví hlavně na severovýchodě Česka. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 11 až 7 °C. Nejvyšší denní 16 až 20 °C, na jihozápadě kolem 13 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 5 m/s se bude měnit na jihozápadní až západní.

Od úterý do čtvrtka by mělo být oblačno až zataženo, na většině území nás bude stále doprovázet občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle se mohou vyskytnout i bouřky. Nejnižší noční teploty 10 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 19 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám