Hlavní obsah

Žádné extrémy, ale klasické jarní počasí, slibují meteorologové

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Teploty v následujících 30 dnech by podle dlouhodobého výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) měly být průměrné či mírně nadprůměrné. Množství srážek nebude vybočovat z dlouhodobých normálů.

Foto: Luke Macgregor, Reuters

Článek

”Předpokládáme, že první týden (21. až 27. dubna) bude teplotně nadprůměrný, další dva týdny teplotně průměrné až mírně nadprůměrné a poslední týden (12.až 18. května) by se podle současných předpokladů také neměl od dlouhodobých průměrů příliš odchylovat,” uvedli meteorologové.

Srážkové úhrny budou v období do 18. května průměrné, nadnormální množství srážek je podle meteorologů možné očekávat pouze v úvodním týdnu od 21. do 27. dubna.

Průměrné teploty v tomto období kolísají v intervalu 11,9 až 13,3 stupně Celsia, srážkové úhrny se pohybují mezi 46 a 61 milimetry.

Po oblačném pondělí by první polovina příštího týdne měla být ve znamení polojasné oblohy s občasnými přeháňkami či bouřkami. Odpolední maxima budou zvolna stoupat až 23 stupňům.

Reklama

Výběr článků

Načítám