Hlavní obsah

Počasí na Velikonoce: Zaprší, pak sluníčko a zase přeháňky

Novinky, mik

Přestože ve čtvrtek některé části České republiky zasáhly mrazy, které na některých místech překonávaly rekordy pro tento den, předpověď pro nadcházející dny je příznivější. Na Velký pátek sice zaprší, víkend ale bude prosluněný. V neděli bude až 21 stupňů Celsia. Podobné počasí se dá podle Dagmar Honsové ze společnosti Meteopress očekávat i v pondělí. Až odpoledne mohou přijít přeháňky.

Foto: Profimedia.cz

Na Velikonoční pondělí by mělo být i přes dvacet stupňů.

Článek

Mrazivé rekordy v noci na čtvrtek padaly na jihu a západě Čech. Téměř pět stupňů pod nulou naměřili třeba v Českém Krumlově, na Jezerní slati ve stanici Kvilda-Perla to ale bylo téměř minus patnáct stupňů. [celá zpráva]

„V pátek se začne oteplovat a velikonoční svátky přinesou příjemné počasí,” řekla Novinkám Honsová. Ráno se teploty na většině území nedostanou pod bod mrazu. Rtuť teploměru by měla klesat pouze v horských oblastech, a to k minus třem stupňům. Odpolední maxima přinesou 14 až 18 stupňů. „Na většině území Česka by mělo převládat oblačno a zataženo s deštěm nebo občasnými dešťovými přeháňkami. Odpoledne by měly ustávat. Na Moravě a ve Slezsku se srážky objeví ojediněle.”

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Sobota a neděle budou velice podobné. V sobotu Česko ovlivní tlaková níže. Meteorologové čekají polojasno až oblačno ojediněle s přeháňkami. V ranních minimech půjdou teploty nahoru s hodnotami mezi šesti a dvěma stupni. Odpoledne se rtuť teploměru vyšplhá v maximech na příjemných 17 až 21 stupňů.

V neděli se mohou Českou republikou ojediněle prohnat bouřky. Ráno zaznamenáme další nárůst teplot na čtyři až osm stupňů. Odpoledne budou stejně jako v sobotu maxima v hodnotách 17 až 21 stupňů.

V pondělí koledníci vyrazí s pomlázkami se sluníčkem v zádech. Bude je doprovázet polojasná až oblačná obloha s ranními teplotami mezi čtyřmi až osmi stupni. Odpoledne ale mohou přijít přeháňky. Odpoledne se teplota bude pohybovat znovu mezi 17 až 21 stupni.

Reklama

Výběr článků

Načítám