Hlavní obsah

Teplé počasí na konci dubna pokazí srážky

Následující třicet dní by mělo být teplotně průměrných až nadprůměrných. Plyne to z měsíčního výhledu počasí, který v sobotu zveřejnil Český hydrometeorologický úřad. Průměrné až nadprůměrné ale budou i srážky.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Teplotně průměrný až nadprůměrný budě už nadcházející týden od 14. do 20. dubna. Rtuť v teploměrech by se měla šplhat na hodnoty přesahující 15 °C.

Nejchladněji bude mezi 21. až 27. dubnem, tento týden bude zároveň také srážkově nejvydatnější, se 70procentní pravděpodobností budou srážky nadprůměrné a čeká se průměrný denní úhrn by měl dosahovat 13 mm srážek.

Naopak nejteplejší bude týden do 28. dubna do 4. května, kdy by se měly nejvyšší teploty pohybovat kolem 19 stupňů Celsia. Minimální teploty se budou v prvních čtrnácti dnech pohybovat mezi pěti a dvěma stupni, ve zbytku pak mezi devíti až čtyřmi.

Průměrná teplota v Česku od 14. dubna do 11. května byla v letech 1981 až 2010 11,2 stupně Celsia, průměrný úhrn srážek dosáhl 45 milimetrů. Průměrné hodnoty jsou pro celou ČR do nadmořské výšky přibližně 600 metrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám