Hlavní obsah

Univerzity mají šanci na pronájem vydraženého domu na nábřeží, nový majitel chce jednat

– Praha

O budoucnosti domu na pražském Smetanově nábřeží bude nový vlastník jednat se zástupci Univerzity Karlovy a Akademie múzických umění i ministry dopravy a školství. Spolumajitel Lázeňské investiční Jozef Onderka v pátek uvedl, že se nebrání ani dlouhodobému pronájmu, o nějž mají zájem školy. Firma budovu koupila v dražbě od Ředitelství letového provozu.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Dům v na Smetanově nábřeží

Článek

O přehodnocení rozhodnutí prodat budovu soukromému zájemci vyzval šéfa dopravního resortu Antonína Prachaře (ANO) ministr školství Marcel Chládek (ČSSD). Právě s nimi se mají noví majitelé sejít hned v pondělí. O dva dny později se setkají s představiteli obou univerzit sídlících v okolí.

"Napsal jsem oběma rektorům dopis s návrhem schůzky a oni se obratem ozvali. Ještě před tím, hned v pondělí, budeme jednat také s ministry Chládkem a Prachařem," řekl Onderka.

S budovou ležící na lukrativním místě na vltavském nábřeží nedaleko Národního divadla prý zatím konkrétní plány nemají. I proto jsou přístupní návrhům, se kterými vedení univerzit přijde. Zástupci škol deklarovali zájem o dlouhodobý pronájem minimálně na 50 let. [celá zpráva]

Pronájem je možný, naznačuje majitel

"Jsme dlouhodobý investor, jakékoliv využití budovy je pro nás zajímavé. Uvidíme, co mají (univerzity) připravené. Samozřejmě budeme sledovat i ekonomickou stránku věci. Pokud nám univerzity nabídnou něco alespoň trochu srovnatelného s komerční sférou, tak se tomu bránit nebudeme," uvedl Onderka. Dům prý koupili právě kvůli jeho poloze.

Dům je od exploze plynu z loňského dubna, která zranila čtyři desítky lidí a poškodila domy v okolí a zaparkovaná vozidla, neopravený. Dělníci pouze zajistili jeho statiku. Většina zranění byla lehkého charakteru, dva lidé byli poraněni vážně. Řízení letového provozu v objektu nesídlilo a dlouhodobě jej pronajímalo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám