Hlavní obsah

Chladné počasí končí, teploty půjdou nahoru

Novinky, ras
Praha

Studené počasí v Česku, kdy se teploty pohybovaly od přízemních mrazíků k maximálně deseti nad nulou, apríl nezapřelo. Ale už od pátku se obloha trochu vyjasní a nejvyšší denní teploty stoupnou až na šestnáct stupňů. V sobotu se nebe maličko zatáhne, občas zaprší, ale o stupeň se ještě oteplí. Podobné to bude v neděli.

Foto: Profimedia.cz

Teploty v následujících dnech by měly jít nahoru.

Článek

Dosud počasí přálo alespoň zemědělcům v duchu lidové pranostiky: Když duben laškuje, hodně obilí a sena šmakuje. Deště se v následujícím týdnu nezbavíme, ale chladno nehrozí. Novinkám to ve čtvrtek řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Ve čtvrtek bude ještě zataženo až oblačno, na většině území přeháňky nebo déšť, na severu v polohách nad 800 m srážky smíšené nebo sněhové. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C, v 1000 m na horách kolem 2 °C. Bude foukat severozápadní až severní vítr o rychlosti 15 až 30 km/h, místy s nárazy kolem 55 m/s. Večer by měl ale slábnout.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V pátek se k ránu ojediněle vytvoří mlhy. Přes den ale čekejme polojasno až jasno. Na severu a severovýchodě území ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 3 až -1 °C. Nejvyšší denní pak až 16 °C. Čekáme jen slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Zamračený víkend

V sobotu bude většinou oblačno, déšť nebo přeháňky jen zřídka. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C. Odpolední se už začnou zvedat až na 18 °C. Vát bude slabý proměnlivý, postupně mírný severozápadní vítr.

V neděli čekáme oblačno, místy přeháňky, odpoledne a večer bude oblačnosti postupně ubývat. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C. Nejvyšší denní 13 až 17 °C. Vítr bude slabý, na horách ale v nárazech může dosáhnout až 55 km/h.

V pondělí se na obloze zase objeví více slunce. Mělo by být jasno až polojasno, večer na severozápadu přibývání oblačnosti a déšť nebo přeháňky. Na horách budou srážky smíšené. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C. Nejvyšší denní 13 až 17 °C.

Od úterý do čtvrtka bude proměnlivá oblačnost, místy přeháňky, postupně se ale začne zase vyjasňovat. Nejnižší noční teploty 6 až 1 °C. Nejvyšší denní 9 až 14 °C, při malé oblačnosti v závěru období kolem 16 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám