Hlavní obsah

Ministr Chládek se předváděl před novináři a „škrtil“ kolegu z vlády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Koaliční spory mezi sociální demokracií a hnutím ANO přerostly i do fyzické roviny, když před středečním zasedáním vlády ministr školství Marcel Chládek (ČSSD) v žertu škrtil svého kolegu - ministra životního prostředí Richarda Brabce (ANO).

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Ministr školství Marcel Chládek (ČSSD) využil přítomnosti fotografa a sehrál scénku se škrcením ministra životního prostředí Richarda Brabce (ANO).

Článek

Ministr, který by měl ze své funkce být vzorem i pro mládež, se před novinářskými objektivy na vládního partnera vrhl se slovy: "Já ti dám koaliční schůzku."

Narážel tak pravděpodobně na odpolední zasedání koaliční rady, na níž si chtějí obě strany vyříkat skutečné spory z posledních dní. Ty se týkaly především financování zdravotnictví nebo postoje k situaci v důlní společnosti OKD.

"To jsme se dohadovali, jestli bude navýšeno životní prostředí, nebo školství," komentoval "škrcení" svého kolegy ministr Chládek s úsměvem. Ministr financí Andrej Babiš (ANO) ve středu totiž také představí koaličním partnerům návrh státního rozpočtu na příští rok.

Chládek s Brabcem se znají léta, jsou to bývalí spolužáci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám